Tuesday, June 23, 2009

Sungguh kelakar..!! kahkahkah...

sebenarnyer waktu aku nk g buat rayuan tukar kampus tu, memacam bende terjadik.. sampai kne pegi shah alam 2kali plak.. first day aku pegi xbwk surat rayuan.. aku xbuat sebenarnyer.. kiki la yang menjadi teman setia aku coz die pun nk bt rayuan jugak.. die lagi la dpt nun jauh di terengganu tu.. kt Dungun.. balik je rumah aku trus siapkan surat rayuan and surat sokongan iaitu rekod perubatan mak aku.. alasan yg aku bagi ialah hehehe.. mak aku sakit.. memang la die sakit and ade rawatan susulan, tapi xde la truk sgt kot.. huhuhu.. klu korg bace surat tu mmg la sedeyh.. lebeyh kurang ayat cikgu bahasa melayu la katekan.. pastu next day nyer ktorg pon betolak la ke shah alam.. tp ktorg xtrus g uitm tp melencong ke kedai hafiz a.k.a bf kiki.. so dlm dok nk print n settle kan sume surat tuh ktorg tefikir plak pro and cons dduk kt shah alam nih.. so ble da call kak bb n tny pendapat die, then aku n kiki pon berubah fikiran and xnk anta surat tuh.. tp kiki ni ttbe saje je la nk try anta.. time nk print surat die tu ttbe file dlm pendrive tu ilang.. kahkahkah.. so konklusinye disini ialah mesti ade hikmah nye klu ktorg stay je kt tempat yg diberi tuh.. so harap korg lepas ni xpyh la nk tkr2 kampus ke ape.. stay je la kt tempat yg di tawarkan n study je la betol2.. xlme pon lg.. lbey krang lg 2 tahun je.. makan tido, makan tido, tup tup da habis belajar.. so itu jela cerita yg nk disampai kan disini pada kali ini.. klu aku ade lagi cerite best, aku akan story kt korg eyh.. salam...

Wednesday, June 17, 2009

Ku berserah...

setelah di fikir2 kan balik.. aku rse better la aku stay kt segamat.. maybe ade hikmah disebaliknye kot.. ble da tny pendapat orang ramai, aku rase ade baiknye jugak kt segamat tu.. tempat tu aku da familiar n plus senang nk study.. klu aku tukar mesti ade yang xkne jadi nnt.. macam dulu.. so aku xnk ambik risiko and aku beserah je lah.. hahaha..!! UiTM SEGAMAT..!!! here i come..!!!! so korg doakan lah aku akan sentiase berbahagia kt sne.. parents aku pon xkesah klu aku study kt mane2 pun.. janji aku study.. best lah dpt parents yg begitu..!! hikhikhik... so 4hb julai nnt aku akan bergerak lah ke sane.. hopefully ayah lembut hati nk bg aku transport.. hikhikhik.. amin..

Tuesday, June 16, 2009

Alhamdulllah...

hurm.. firstly aku nk bersyukur kehadrat ilahi sbb dpt smbg blaja lg.. alhamdulillah..
neway aku dpt smbng kt uitm segamat.. segamat lg.. haha.. course Bmark..
aku bkn la jnis org yg tak besyukur tp demi untuk org yg tersyg, aku cbe la nk mntk transfer ke shah alam..
hope korg sume doakan aku ye..
hehehe..
UiTM dihati ku..