Tuesday, July 14, 2009

MARI PINDAH RUMAH..!!!

ehem ehem.. hari ahad arituh aku blik la ke segamat lepas bermanja2 di rumah.. kikiki.. aku balik ber2 je ngan fara naik keta die.. smpi kt sgmt ktorg da xcited sgt coz nk pindah rumah.. rumah baru ktorg kt chabong jaya 3.. mule2 aku dgr name tu rse cam nk gelak guling2.. hehe coz nme tu agak lucu.. taman tu dkt sket ngan bandar.. so klu nk cri brg ke ape ke dkt la sket.. mule2 nana yg cari rumah tu.. pastu die ajak la aku, nurul n fara dok sme.. so ktg 4 org je la dok dlm 1 rumah tu.. kire sgt selasa la dok situ.. aku n nana dpt sorg satu blik manakala fara n nurul kongsi blik coz rumah tu ade 3 bilik je.. overall thanks to nana la coz die yg cri rumah tu n tlong ktorg ntuk dptkn tmpt yg lg selasa.. trmaksuklah payment yg selesa.. haha tu yg penting tuh.. so kpd member2 lame yg nk dtg sgmt tu, rajin2 la dtg umah ktorg.. nk tdo cni pon buleh.. hehehe..

Thursday, July 9, 2009

Balik umah..

minggu ni aku rse sgt bosan coz xbt pape lg.. musim stdy giler2 blom tiba lg so tu yang aku dok meng'ular' je kt umah sewa.. td fara, nrul n nana blik kl tp ntah aku ni pon bodo ke ape xmao ikot.. mlm ni aku rse bosan nk mati then aku call la ainey n oya coz aku nk g umah dorg.. dorg ngan willingnyer dtg amek aku n gi bawak makan then g la lepak umah dorg lpas ni.. so esok myb aku blik kl ngan ainey naik bus jer.. currently aku tgh addicted ngan satu citer ni.. nmenyer NUR KASIH.. korang msti pernah tgok kn citer tu kt tv3 setiap hari jumaat kol 9mlm.. satu family aku tgok citer tu tp yg bestnyer masing2 ade makne yg tersendiri.. aku nk tgok citer tu coz cara diorg shot gmbar mmg cantek n kawasan yg dorg ambik tu mmg terbaek.. huhu.. adek lelaki aku plak nk tgok coz die ske tgok lead actress dlm citer tu.. nme nyer Tiz Zakiah klu x silap aku la.. klu die tgok citer tu msti senyum sorg2.. tkot plak aku tgok die.. ibu aku plak very emotional la ble tgok citer tu.. klu tgh tgok citer tu msti die akan komen la then marah sndiri.. haha.. lawak la ibu aku ni.. ade skali tu tgh tgok citer tu ttbe die ckp ngan aku.." kalau kamu jd die (nur amina), kamu nk bt ape??.." lawak la ibbu aku ni.. die btol2 mghayati cerite tu.. so sok aku nk blik umah dpt la aku tgok citer tu smbil tgok gelagat family aku yg memacam tu...

Tuesday, July 7, 2009

New Life..

so skrg aku da la smpai di uitm segamt. aku xdpt dok kolej so tpakse la mnyewa kt taman bunga raya.. 1st day aku kt c2 aku da rse lemah longlai je.. pe tidaknye bdk2 sume tgok aku lain mcm je.. mcm aku ade wat salah ke ape.. wktu tgh hari aku g la makan kt cafe admin ngan nrul.. then tserempak la ngan ryoki.. die pon dpt smbg kt cni gak.. pstu ttbe di tny aku extend ke kt cni.. so aku da tao la knp bdk2 td tu pndng aku smcm.. dorg ingt aku extend.. haha.. lawak btol.. ni la susahnyer dpt study degree kt tmpt diploma dlu.. org ingat kte extend padahal aku dpt offer kt cni blik.. aku xde la angin ble ryoki ckp kt aku mcm tu.. juz aku explain la kt die yg aku dpt degree kt cni blik.. haha lawak sgguh.. sbnarnye aku mlas nk pkai kad pelajar sementara yg dorg bg tu coz nmpk mcm bdk diploma part1 je.. haha coz dorg pon pki cmtu gak.. so aku mls la nk pki bnde tu g pon ak mmg xske k pki bnde tu sbnrnye.. dulu wktu dip bnyk kali aku kne than sbb xpkai kad matrix smpi kne msok blik keselamatan g tuh.. hurm.. rmah sewa tu aku dok sbilik ngan fara.. kre ok la dpt ngan die.. malas la klu dpt ngan bdk yg xsekepala.. bole perang jdnyer.. tp aku bkn la org yg mcm tu.. hehe.. so papepon hopefully aku dpt la mneruskn perjalanan aku kt cni dgn aman.. xde lg bdk2 nk pndng serong kt aku.. sedeyh owh ble dorg kte aku extend padahal aku x pon.. huahua..