Sunday, February 28, 2010

The Chabong's

SOKONG LAH AKU...!!!

Disini aku nk mintak korg sume sokong kempen aku nk mengecikkan badan ku ini..!! hahaha... sebenarnye slogan ni aku da buat since aku part5 lg tp sekarang mcm xjalan jer.. hehe.. Aku buat mcm ni untuk peringatan diri sendiri coz badan aku ni cepat naik and cepat trun.. Tapi nk turun tu bile stress je la.. Time x makan nasi pun bole nmpak jugak tp masalah nyer sekarang aku suke mengunyah.. so korg sile lah support kempen aku ni and bg la motivation sket supaya aku sedar akan diri ini.. Haha..

Thursday, February 25, 2010

COBAAN....

Harini paling PENAT dlm sejarah bulan ini..(*.*).. Malam aku tido pkul 5pg pasal nak siapkan assignment plus bace 2 subjek (MarCom & Product) ingatkan ade test harini... Pagi2 bangun tibe2 sakit giller kt pinggang.. sakit yg AMAT SANGAT okey.. ingatkan boleh tahan tp terpakse la baring balik.. pastu lambat pulak gi kelas sebab pkul 8pg ade test product, Tgh drive waktu tu ttbe sakit tu dtg blik.. Mmg tak selesa langsung. Dah sampai kt LT titibe dgr bising2 n bile masuk je dorg dah kecoh2 kate test product n marcom harini dibatalkan. Dan yg paling best jugak lg 2 assignment yg aku dh bertungkus lumus buat mlm td xpyah hantar lagi... Dugaan betol..
Lepas dari tu trus settlekan assignment channel plak.. dari lab lari pegi libary pastu pg lab balik sebab nk print. Pastu pegi binding and last sekali baru la hantar kt bilik Pn Noraishah Kamarolzaman =) Memang penat sgt plus sakit lg tuh. Ptg ni ade pulak seminar yg kne attend. Dgr cerita Rosyam Noor dtg bagi ceramah sikit. Waktu nk pegi hntr assignment td terserempak dgn Kak Bibi. Die antara org yg terlibat uruskan seminar tu. Die kate bayaran untuk Rosyam Noor tu RM3 000 je. JE..!!! Tp bile die ckp waktu nk ambik org lain(dri Media Prima) atleast kne bayar RM8 000...!!! Banyak tu..!! Bayaran tu pun guna duit dorg sendiri. Last sekali Kak Bibi pesan waktu next sem buat betol2 coz mmg lg bz dari sekarang.
So sekarang aku tgh rehat jap kat libary sambil buang2 mase sket sambil tulis blog. Nak tunggu CIK PUAN FARRAHAIN BT BUANG habis class..=) Pasni nk balik rumah... yeay!! Tp pkul 2ptg kne dtg blik UiTM coz ade seminar tu.. Okey xpelah, atleast ade jgk time nk rehat.. =D hehe..
Itu sahaja cerita harini. Sekian TERIMA KASIH.
(P/S: JANGAN BUAT ASSIGNMENT LAST MINUTE..!! nanti jadi la mcm ni..)

Monday, February 22, 2010

Enrique Iglesias ~ Hero


Kalau nk dikira sebenarnye bnyk lagu yg aku suke, mcm 'Drops of Jupiter - Train' & 'Smile - Uncle Kracker' & 'Lucky - Jason Mraz+Colbie Caillat' & 'More Than Words - Frankie J'.. sume lagu tu kirenya amat bermakna la utk aku.. cheewah..=)

Tapi antara bnyk2 lagu ni, lagu Hero dri Enrique Iglesias paling aku minat+suka+gemar..!! =D Mula2 aku dgar lagu ni waktu zaman sekolah dulu2.. Mmg sayu habis.. Pastu tgok plak video klip lagu ni lagi la aku 'meraung'..haha..(tipu je). Dlm klip tu mengisahkan couple ni lari dgn happy nyer dpd sekumpulan penjahat yg diketuai oleh mamat yg hensome lg bergaya yg aku lupe namenye sape ntah..=) Pastu dorg dpt tgkap jgk akhirnya couple ni yg dianggotai oleh Encik Enrique sndiri sbg Hero dan Cik Jeniffer Love Hewit sbg Heroinnye. Scene yg pling aku xdpt lupe waktu Enrique nyanyi kt atas tanah lepas kne belasah (habis berdarah-darah) dgn samseng2 tersebut. Die nyanyi dgn penuh perasaan smbil pgang rantai n lepas dari video tu meletop, rantai tu dilelong kt internet..!!

Lagu ni mengisahkan si Hero ni snggup buat apa saja untuk kekasihnya sampai sanggup tak peduli pasal hal2 yg lain. Korg rse ade ke org yg sggup buat camtu?? hurmmm... Tp bagi aku, lagu ni amatlah best dan liriknya pun amat bermakna.. haih..sapelah yg sggup nyanyi lagu tu ntuk aku dgn pnuh perasaan..jgn perasan sudah =)..


(Whispered) Let me be your hero

Would you dance if I asked you to dance?

Would you run and never look back

Would you cry if you saw me crying

Would you save my soul tonight?

Would you tremble if I touched your lips?

Would you laugh oh please tell me these

Now would you die for the one you love?

Hold me in your arms tonight?

(Chorus)

I can be you hero baby

I can kiss away the pain

I will stand by you forever

You can take my breath away

Would you swear that you'll always be mine?

Would you lie would you run away

Am I in to deep?

Have I lost my mind

I don't care you're here tonight

Chorus I just want to hold you (2x)

Am I in too deep?

Have I lost my mind?

Well I don't care you're here tonight Chorus (2x)

You can take my breath my breath away

I can be your hero

Valentine Day

Mgkin da lmbat ntuk bicarakan pasal hal ni tp PM Kamel sruh bincangkan pasal tajuk ni dlm blog masing-masing.
"Pada tarikh 14 Februari sudah pastinya harga bunga ros akan jauh lebih mahal daripada hari-hari biasa. Begitu juga dengan pakej-pakej istimewa yang disediakan oleh kebanyakan restoran dan hotel. Tidak ketinggalan juga radio dan tv menyiarkan rancangan istimewa bersempena dengan Hari Valentine atau Hari Mengingati Kekasih ini. Setiap tahun pada hari ini ramai pasangan kekasih akan meraikannya.Pada hari ini, bunga ros dan kadang-kadang berserta hadiah seperti coklat akan diberi kepada pasangan masing-masing. Di samping itu ada juga yang pergi makan malam bersama. Paling kurang pun ucapan sayang akan dilafaz atau dinyatakan melalui sms, email atau kad pada tanggal 14 Februari ini. Semua ini adalah untuk menzahirkan perasaan hati kepada pasangan yang disayangi." - Nukilan Jejari Azhad
Itu adalah sebahagian dpd berjuta org yg memperkatakan psl hal valentine ni. Pada aku hari tu mcm hari2 biasa jgk sbb tak de makna jgk nk sambut hari valentine tu. Yg bestnye pd haritu jgk aku demam smpai xley bgun katil. so xdpt la kluar tgok org berkasih-kasihan. hehe.. Sebagai mane yg sume tahu la kan, hari valentine ni diasaskan oleh masyarakat Rom yang beragama Kristian sebagai memperingati peristiwa seorang paderi yang dihukum bunuh oleh pemerintah Rom, Claudius II. Saint Valentine dihukum bunuh kerana mengahwinkan salah seorang askar secara rahsia sedangkan undang-undang Rom ketika itu menghalang golongan muda berkahwin atau berkeluarga sebaliknya dikerah untuk menjadi tentera. So bg aku la kan kite sbgai umat islam tak perlu la kite nk sambut hari valentine ni sebab mcm kite turut memperingati hari paderi tu mati.
"Sebenarnya sambutan hari kekasih ini juga bercanggah dengan ajaran Islam, kerana Islam batasannya dalam pergaulan antara lelaki dan perempuan. Ramai muda-mudi Islam yang ternanti-nanti untuk merayakan hari kekasih ini dengan berbagai perbuatan yang diharamkan oleh Islam. Allah swt berfirman yang bermaksud, “Dan janganlah kamu menghampiri zina sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan keji dan satu jalan yang jahat.’’ (al-Isra: 32)." - Detikdaily
Itu adalah petikan yg aku ambik dri Detikdaily yg menerangkan hukum jika kite merayakan hari valentine tu.. Bagi aku kalau nk sambut hari kekasih ke, nk bermesra dgn org yg tersyg ke (yg muhrim n' halal je eyh!!) ataupun nk bagi2 hadiah ke, hari bile2 pun boleh.. nk buat hari2 pun xkesah..=) tp setakat satu hari mcm tu je baik xyah kan. Kalau kite nk menghargai seseorg tu bile2 mase pun boleh buat, xpayah la nk tggu smpai hari kekasih baru nk 'appreciate', dah tu ade udang disebalik batu plak tu.. harap korg paham sendiri la eyh.. Jadi sume kene sedarlah yg bnde ni x datangkan faedah pun kt kite sume so xyah la nk celebrate lebih2..Sume org dah matang so dah tahu jge diri masing2..Tahu ape yg buruk dan ape yg baik untuk diri sendiri.. Aku ni pun xde la perfect sgt tp juz nk mengingati je.. hehe.. =D

Tuesday, February 9, 2010

Can't Wait..!!! (>0<)

"can't wait to go back home..."
ala.. xde la rindu sgt pon nk blik.. it just that aku rse nk blik sgt..
coz kt cni mcm panas gler...
satu badan panas kot.. smpai kepala otak ni hampir la meletop jgk...
................................................................................
okey.. so aku n family dah plan cuti raye cina ni ktrg nk pegi vacation...
it is bcoz,(omputeh la plak) ktrg da lame x spend time together,
so hopefully perjalanan ktrg akan diberkati dan dlm keadaan lancar.. aminn.
and hopefully jgk parent aku da sediakan fulus yg ehem-ehem kerana anak2 mereka ini sgt lah bnyk permintaannya..
kdg2 kesian jgk kt dorg, tp nk buat cmne... disitulah juga punca fulus kami... hehe =D
(maaf diucap kepada ayah dan ibu ku) >0<
..................................................................................
lepas mid term break ni bnyk assmnt nk kne submit and tests pon bnyk jgk okey!!
so harapan aku pd musim cuti ini aku dpt la curi sket masa untuk bukak buku.. (walaupun mmg xpernah terjadi) =')
kepada kwn2 aku yg tggu kepulangan ku, sorry guys cuti ni aku dah di "fully booked"..
haha..perasan..
so korg jgn ambik hati coz family comes first, oraite..!!

Tuesday, February 2, 2010

P.A.N.A.S

hari ni sgt la bahang smpai effect aku punya kepala otak nih..
masa yg ditunggu2 telah tiba.. blik claz td titibe keta ni buat hal plak..
dah la panas plus keta mcm ********..... bengang btol harini..
pastu ade plak mamat ni kasi bengang lg kt aku.. dah aku kate xnk, xnk lah...
tuduh aku yg bukan2 plak.. marah btol lah klu nk ckp..
malas gile lyn org giller mcm die tuh..
xtao nk post ape lg coz aku sgt marah dan panas..
itu sahaja sekian selamat panas... (>.<)

Cancel Okey..

perhatian ok.. event yg group marketeers nk buat tu dah di cancelkan..
aku xtau la sbab ape.. korg bole la tny exco2 tu sendiri..
ceh, aku bru nk bersemangat nk cheer budak2..
ok2 xpe2.. dengar-dengar cerita dorg nk buat bulan 3 ni pulak..
hurm.. ok xpelah..