Thursday, August 27, 2009

Quotes for my FRIENDS..

  • "The glory of friendship is not the outstretched hand, nor the kindly smile, nor the joy of companionship; it is the spiritual inspiration that comes to one when he discovers that someone else believes in him and is willing to trust him with friendship." -Ralph Waldo Emerson
  • "Mother my friends are no longer my friends And the games we once played have no meaning I've gone serious and shy and they can't figure whySo they've left me to my own daydreaming."- Suzanne Vega
  • "And the days went by like paper in the wind. Everything changed, then changed again. It's hard to find a friend. It's hard to find a friend."- Tom Petty
  • "You were the one who made things different, you were the one who took me in. You were the one thing I could count on, above all, you were my friend."- Tom Petty
  • "Let me be the one you call if you jump, I will break your fall, lift you up and fly away with you into the night If you need to fall apart, I can mend a broken heart, If you need to crash, then crash and burn, you're not alone" -Crash and Burn by Savage Garden
  • "See you and me have a better time than most can dream of, better than the best, so we can pull on through, whatever tears at us, whatever holds us down, and if nothing can be done, we'll make the best of what's around." -Dave Matthews Band

  • "Never look back...Never regret...Never remember the people you've met.Never begin...And never end...Never say neverwhen it comes to your friends!" -Aliza Llaguno

Community Service - Kg. Lubok Batu Sgmt, Johor..

ahem..ahem.. sorry la lmbt nk citer psl bende ni coz sgt bz la mggu ni.. phwiuh.. susah nk cari tyme ntok citer kt korg nih.. tanggal 15 n 16 hb ogos arituh kitorg satu class iaitu class B3M2 BBA Marketing telah ditugaskan oleh lecturer Personal Developement, Pn. Che Faridah utk buat kerja amal kt lubok batu.. ala dekat je ngan uitm sgmt tu.. at first aku ingt kne bersihkan masjid je pastu beberapa hari sbulum tu dorg briefing ckp kne bersihkan kubur sekali.. mak aih takot plak aku coz aku x biasa ngan tmpt2 mcm tuh.. so ktrg mula berkumpul pkul 9pm gitu kt LT coz ade briefing sket oleh exco2.. then mlm tu dorg buat kiamulai strt kol 4 pg.. tp cam biase la lambat jgak dtg PI.. kol 5 bru ktorg smpi n exco mcm marah jgkla.. hehe sorry ye kpd sesiapa itu.. then habis pkol 7am n breakfast then trus je menuju destinasi nya.. memula smpai aku mmg xtao nk ckp mcm mne perasaan coz aku rse memacam takot, insaf n letih.. haha of coz la.. group aku termasuklah Naza, Atie, Ziela, Zati n diketuai oleh Air a.k.a Rafie.. ktorg dibagi tugas bersihkan batu nisan n bersihkan kwsn sekitar tu.. habis sume kerja dl kol 12pm gitu then makan lagi.. haha.. big thanks to ahli masjid kt c2 coz layan ktrg dgn sgt baik.. sediakan mknn yg sodap.. so korg tgok la gambar2 yg smpt dorg ambk n buat la perbezaannye hehe.. lastly kesan dpd xtvt ni btol2 buat aku insaf coz bile pergi sndiri kubur ni aku lebih fikir pasal hari kematian.. hehe takot jugak tp ni la realiti nyer.. so hopefully korg pon renung2 lah ye.. salam..
(p/s: lmbt sket nk upload gmbr coz line sgt truk..haha.. sabor ye..)

Thursday, August 6, 2009

Trip to Melaka.. by Kelab Usahawan

hurm.. pada 2hb ogos haritu aku and kengkwn aku pegila ikut satu trip ni g melaka utk melawat dan belajar cara2 penanaman cendawan dan ternakan lokan.. pepagi lagi ktorg da bkumpul kt uitm and kol 8.30am trus gerak.. memula ktorg gi kt tempat cendawan tu bertempat di masjid tanah.. best jugak la kt c2 coz dpt belajar cmne nk tanam cendawan n cmne nk market kn bnde tu.. yg bestnyer ktorg dijamu dgn cendawan goreng yg sodap..!! then ktorg g plak ke tmpt ternak lokan.. memula aku xtao la kne jln jaoh gler.. da la bus yg ktorg naik tu selambe badak je lalu kt dlm estate kelapa sawit.. dlm 20minit jln dlm tuh die stop kt ade satu kawasan tu n ktorg kne jln kaki plak naik trun bukit.. fuh cam jungle tracking btol.. da al aku pakai pakaian yg x seswai langsung nk buat xtvt cmgitu.. aku ingt kan juz g lawat biase2 je.. x sgke plak kne msok utan bagai.. tp aku salute gak la kt lecturer pengiring 'Pn Kursimah' and anak die yg comel Safia.. walau pon letih tp still bersemangat.. hoho..






Tuesday, July 14, 2009

MARI PINDAH RUMAH..!!!

ehem ehem.. hari ahad arituh aku blik la ke segamat lepas bermanja2 di rumah.. kikiki.. aku balik ber2 je ngan fara naik keta die.. smpi kt sgmt ktorg da xcited sgt coz nk pindah rumah.. rumah baru ktorg kt chabong jaya 3.. mule2 aku dgr name tu rse cam nk gelak guling2.. hehe coz nme tu agak lucu.. taman tu dkt sket ngan bandar.. so klu nk cri brg ke ape ke dkt la sket.. mule2 nana yg cari rumah tu.. pastu die ajak la aku, nurul n fara dok sme.. so ktg 4 org je la dok dlm 1 rumah tu.. kire sgt selasa la dok situ.. aku n nana dpt sorg satu blik manakala fara n nurul kongsi blik coz rumah tu ade 3 bilik je.. overall thanks to nana la coz die yg cri rumah tu n tlong ktorg ntuk dptkn tmpt yg lg selasa.. trmaksuklah payment yg selesa.. haha tu yg penting tuh.. so kpd member2 lame yg nk dtg sgmt tu, rajin2 la dtg umah ktorg.. nk tdo cni pon buleh.. hehehe..

Thursday, July 9, 2009

Balik umah..

minggu ni aku rse sgt bosan coz xbt pape lg.. musim stdy giler2 blom tiba lg so tu yang aku dok meng'ular' je kt umah sewa.. td fara, nrul n nana blik kl tp ntah aku ni pon bodo ke ape xmao ikot.. mlm ni aku rse bosan nk mati then aku call la ainey n oya coz aku nk g umah dorg.. dorg ngan willingnyer dtg amek aku n gi bawak makan then g la lepak umah dorg lpas ni.. so esok myb aku blik kl ngan ainey naik bus jer.. currently aku tgh addicted ngan satu citer ni.. nmenyer NUR KASIH.. korang msti pernah tgok kn citer tu kt tv3 setiap hari jumaat kol 9mlm.. satu family aku tgok citer tu tp yg bestnyer masing2 ade makne yg tersendiri.. aku nk tgok citer tu coz cara diorg shot gmbar mmg cantek n kawasan yg dorg ambik tu mmg terbaek.. huhu.. adek lelaki aku plak nk tgok coz die ske tgok lead actress dlm citer tu.. nme nyer Tiz Zakiah klu x silap aku la.. klu die tgok citer tu msti senyum sorg2.. tkot plak aku tgok die.. ibu aku plak very emotional la ble tgok citer tu.. klu tgh tgok citer tu msti die akan komen la then marah sndiri.. haha.. lawak la ibu aku ni.. ade skali tu tgh tgok citer tu ttbe die ckp ngan aku.." kalau kamu jd die (nur amina), kamu nk bt ape??.." lawak la ibbu aku ni.. die btol2 mghayati cerite tu.. so sok aku nk blik umah dpt la aku tgok citer tu smbil tgok gelagat family aku yg memacam tu...

Tuesday, July 7, 2009

New Life..

so skrg aku da la smpai di uitm segamt. aku xdpt dok kolej so tpakse la mnyewa kt taman bunga raya.. 1st day aku kt c2 aku da rse lemah longlai je.. pe tidaknye bdk2 sume tgok aku lain mcm je.. mcm aku ade wat salah ke ape.. wktu tgh hari aku g la makan kt cafe admin ngan nrul.. then tserempak la ngan ryoki.. die pon dpt smbg kt cni gak.. pstu ttbe di tny aku extend ke kt cni.. so aku da tao la knp bdk2 td tu pndng aku smcm.. dorg ingt aku extend.. haha.. lawak btol.. ni la susahnyer dpt study degree kt tmpt diploma dlu.. org ingat kte extend padahal aku dpt offer kt cni blik.. aku xde la angin ble ryoki ckp kt aku mcm tu.. juz aku explain la kt die yg aku dpt degree kt cni blik.. haha lawak sgguh.. sbnarnye aku mlas nk pkai kad pelajar sementara yg dorg bg tu coz nmpk mcm bdk diploma part1 je.. haha coz dorg pon pki cmtu gak.. so aku mls la nk pki bnde tu g pon ak mmg xske k pki bnde tu sbnrnye.. dulu wktu dip bnyk kali aku kne than sbb xpkai kad matrix smpi kne msok blik keselamatan g tuh.. hurm.. rmah sewa tu aku dok sbilik ngan fara.. kre ok la dpt ngan die.. malas la klu dpt ngan bdk yg xsekepala.. bole perang jdnyer.. tp aku bkn la org yg mcm tu.. hehe.. so papepon hopefully aku dpt la mneruskn perjalanan aku kt cni dgn aman.. xde lg bdk2 nk pndng serong kt aku.. sedeyh owh ble dorg kte aku extend padahal aku x pon.. huahua..

Tuesday, June 23, 2009

Sungguh kelakar..!! kahkahkah...

sebenarnyer waktu aku nk g buat rayuan tukar kampus tu, memacam bende terjadik.. sampai kne pegi shah alam 2kali plak.. first day aku pegi xbwk surat rayuan.. aku xbuat sebenarnyer.. kiki la yang menjadi teman setia aku coz die pun nk bt rayuan jugak.. die lagi la dpt nun jauh di terengganu tu.. kt Dungun.. balik je rumah aku trus siapkan surat rayuan and surat sokongan iaitu rekod perubatan mak aku.. alasan yg aku bagi ialah hehehe.. mak aku sakit.. memang la die sakit and ade rawatan susulan, tapi xde la truk sgt kot.. huhuhu.. klu korg bace surat tu mmg la sedeyh.. lebeyh kurang ayat cikgu bahasa melayu la katekan.. pastu next day nyer ktorg pon betolak la ke shah alam.. tp ktorg xtrus g uitm tp melencong ke kedai hafiz a.k.a bf kiki.. so dlm dok nk print n settle kan sume surat tuh ktorg tefikir plak pro and cons dduk kt shah alam nih.. so ble da call kak bb n tny pendapat die, then aku n kiki pon berubah fikiran and xnk anta surat tuh.. tp kiki ni ttbe saje je la nk try anta.. time nk print surat die tu ttbe file dlm pendrive tu ilang.. kahkahkah.. so konklusinye disini ialah mesti ade hikmah nye klu ktorg stay je kt tempat yg diberi tuh.. so harap korg lepas ni xpyh la nk tkr2 kampus ke ape.. stay je la kt tempat yg di tawarkan n study je la betol2.. xlme pon lg.. lbey krang lg 2 tahun je.. makan tido, makan tido, tup tup da habis belajar.. so itu jela cerita yg nk disampai kan disini pada kali ini.. klu aku ade lagi cerite best, aku akan story kt korg eyh.. salam...

Wednesday, June 17, 2009

Ku berserah...

setelah di fikir2 kan balik.. aku rse better la aku stay kt segamat.. maybe ade hikmah disebaliknye kot.. ble da tny pendapat orang ramai, aku rase ade baiknye jugak kt segamat tu.. tempat tu aku da familiar n plus senang nk study.. klu aku tukar mesti ade yang xkne jadi nnt.. macam dulu.. so aku xnk ambik risiko and aku beserah je lah.. hahaha..!! UiTM SEGAMAT..!!! here i come..!!!! so korg doakan lah aku akan sentiase berbahagia kt sne.. parents aku pon xkesah klu aku study kt mane2 pun.. janji aku study.. best lah dpt parents yg begitu..!! hikhikhik... so 4hb julai nnt aku akan bergerak lah ke sane.. hopefully ayah lembut hati nk bg aku transport.. hikhikhik.. amin..

Tuesday, June 16, 2009

Alhamdulllah...

hurm.. firstly aku nk bersyukur kehadrat ilahi sbb dpt smbg blaja lg.. alhamdulillah..
neway aku dpt smbng kt uitm segamat.. segamat lg.. haha.. course Bmark..
aku bkn la jnis org yg tak besyukur tp demi untuk org yg tersyg, aku cbe la nk mntk transfer ke shah alam..
hope korg sume doakan aku ye..
hehehe..
UiTM dihati ku..

Saturday, May 9, 2009

aku kembali....

allow kengkawan... sorry lame mnghilangkan diri.. bz gler la.. ni bru ade tyme nk update blog..
fuyoo blog aku da santek sket.. ini atas sokongan padu dri heroin ku, cik zerol.. haha.. thanks alot buddy!!
hurmm sedar xsedar da habis da aku stdy kt UiTM Johor ni.. tp bru abes diploma la.. pasni insyaallah ade rezeki smbg degree plak..amin..
neway terase gler skrg kerna terpaksa berpisah ngan kengkwn.. zerol, anis, nrul, nana, zati, kak bb, kiki, iera, n sume kengkwn yg xdsebutkn,, aku syg sgt kt korang..
xtao la pe akan jadi klu korg xde dikala aku kesunyian.. chewah..
paling terase nk bpisah ngan zerol n anis..
byk gler memori ktorg bersame.. bak kate zerol kt blog die "byk sgt2!!"..
hahaha.. xpe la.. kte simpan je semua memori tu jadi peringatan hidup..
semoga lepas ni kte suma akan bukak chapter baru n start hidup baru ngan lebih bermakna..
ooo yehhh!!!

bersame Anis (PreGraduation Nite)



lastDay @ UiTM Segamat


memori pegi sagil (jiha,su,zatie,zerol and me..!!)