Monday, April 12, 2010

Bile da akhir sem ni....

Bile da nak habis semester ni banyak la perkara yg berlaku kt sekeliling. Ade yang buruk dan ade yg baik. Tak semua yg kite rancang menjadi, tak semua yg kite harapkan akan termakbul. Yang pasti lepas ni kite berpulun plak untuk final. Hehe.. Okey la, bile nk diingat kan balik waktu diploma dulu (waktu duduk kolej), bile da nk habis-habis sem ni kewangan aku n kengkawan (Anis n Zerol)merosot la jugak. Almaklumlah, duit PT da habis n duit PaMa pun jarang masuk. Hehe.. Best btol la bile teringat balik pasal tu. Awal-awal sem kitorang beli punye la bnyk barang-barang makanan. Yang paling wajib dibeli ialah pasta, cili udang, roti, biskut, meggi, kicap, telur dan macam-macam lagi.. hehe.. Time tu sgt la heaven sbb dlm bilik ktorg kt kolej pun ade fridge kecik, periuk nasi n stove gas yg kecik tu jugak. =D~~ Time tu jugak lah ktorg buat bisness sandwich kecil-kecilan. Sgt laku wooo.. Sampai ade regular customer. Siap ade yg request sruh pakai roti gardenia lg tu. Mintak maap la cik adik oii.. kami mmg pakai roti gardenia siap tuna cap ayam brand lg tau!! Demand betol tp takpe la kan.. kami kene la jugak dengar 'rintihan rasa' pelanggan2 kami yg setia..huhu.. Ni kire tak langsung buat 'business practical' la..haha.. Pastu aktiviti ktorg telah dihidu oleh pihak UPK (pengurusan kolej) trus dorg ambush blik n rampas sume barang2 terlarang. Trus ktorg rasa sedih sebab tak dpt main masak-masak lg.. ='( Kalau nk dikira menu paling best ktorg penah masak bersame (best bkn sedap tau) meggi chicken ball..!! Sgt terbaek wookkk..!! Tapi menu yg mahal sket cost die yg ktorg masak ialah pasta..Sodap sgt..!! Pastu bile naik Degree sume da berpecah. Tapi memori ktorg bersame mmg best..!!

No comments: